top of page

Desoxydatie - Waterschade​

 

 

 

Belangrijk!: Als je smartphone gevallen is in het water, steek je telefoon niet terug aan! Het kan extra schade doen. Je kan het altijd drogen in rijst, dit trucje vind je rap op het internet. Maar, is eigenlijk redelijk ineffectief.

 

Doordat water niet verantwoordelijk voor oxidatie, het zijn de mineralen die in contact met zuurstof. Ze produceren een chemische reactie met het metaal en creëren metaal oxide (in andere woorden: roest).

De beste manier om je succes van desoxydatie te maximaliseren is om je toestel zolang mogelijk in het water te houden zodat er zo weinig mogelijk zuurstof in contact komt met je toestel.

 

Regen, condensatie, zwembad, wc, … als je smartphone water opgenomen heeft, probeer het niet aan te steken, noch opladen of gebruiken. Je kan kortsluiting creëren in het moederbord, het hoofdonderdeel van je toestel.

We kunnen natuurlijk nog altijd je moederbord herstellen, maar het is interessanter om geen risico te lopen op extra schade en dus ook de kosten te beperken.

 

WAT MOET IK DOEN ALS MIJN TOESTEL LEKT?

 

Zet hem af als je kan, of laat het staan op stand-by als je hem niet kan uit doen. Als je kan, ontkoppel of verwijder de batterij voor elektrolytische oxidatie te voorkomen. Als je toestel in zeewater is gevallen, reinig het met klaar water of (nog beter als je dit hebt) gedemineraliseerd water. Het zout in het water laat het oxidatie effect stevig versnellen. Neem je sim kaar er uit. Veeg het af, en droog het. Wees voorzichtig en gebruik geen warme lucht haardroger, de hitte kan schade toe richten aan het toestel.

 

Kom zo snel mogelijk langs om de kans van reparatie te verhogen. Je smartphone zal worden verwijderd en wij doen desoxydatie op het moederbord. Dan steken wij hem terug in elkaar en testen alle functies. The meerderheid van de apparaten die in contact zijn geweest met (zoet) water zijn herstelbaar.

 

WAT KUNNEN WE DOEN?

 

We rekenen 30 EUR aan voor desoxydatie vaan een smartphone en vanaf 60 EUR voor een computer.

 

Ons desoxydatie pakket bevat :

  • Complete ontmanteling van het toestel

  • Desoxydatie van elk onderdeel met een speciale reiniger in een ultrasonische tank dat alle kalkrijke materie en mineralen verwijderd (ons proces laat ons toe om elektronische componenten te reinigen die niet beschikbaar zijn manueel).

  • Terug in elkaar steken door ons

  • Testen

 

In de meeste gevallen is dit genoeg om terug leven te blazen in je toestel.

 

Als het voorvalt dat er onderdelen zoals de batterij of scherm beschadigd zijn en onherstelbaar verzien we jou van een accuraat prijsvoorstel voor we verder gaan.

De bepaalde prijs die al betaald is wordt dan van de kosten afgetrokken (gerelateerd tot het vervangen van de delen).

bottom of page